Esthetische Logopedie

Injectables of Esthetische Logopedie?

Vooral onder de millennials is de vraag naar cosmetische ingrepen in de vorm van botox en fillers gigantisch toegenomen. Van 2008 tot 2017 is er een stijging van 258% gezien van alleen al het aantal jongeren van 18 tot 25 jaar, die zich met botox of fillers laten behandelen (Erasmus MC, 2017). In Nederland zijn 1 op de 50 vrouwen naar een cosmetische kliniek gestapt om via ingrepen van buitenaf het verouderingsproces tijdelijk te willen beïnvloeden. Spieren worden niet meer geactiveerd door het inspuiten van een medicijn, worden slapper (spieratrofie) en delen van het gezicht verliezen juist op den duur aan volume. Verder kan de huid ook dunner worden, vooral als je te jong begint met inspuiten.

Waarom willen vrouwen en mannen dit?

In Amerika is er een enquête uitgezet bij jongeren om een verklaring voor dit gedrag. Hieruit blijkt dat 72% een behandeling met fillers of botox wil ondergaan om er beter uit te zien op selfies (AAFPRS, 2019).

Het is geen wonder dat mensen tegenwoordig steeds vaker kiezen voor cosmetische ingrepen. We worden dagelijks blootgesteld aan “perfectie” op onder andere alle vormen van social media. We willen constant een “nog betere” versie van onszelf zijn, en in onze maatschappij lijken cosmetische ingrepen de enige optie te zijn om dit te bewerkstelligen. Echter is het de vraag of een ‘quick fix’ ook echt zorgt voor een vermindering van dat vervelende gevoel van binnen. Weet je nog? Dat onzekere gevoel waardoor je bent gestart met al die behandelingen in the first place!

Risico’s op korte en lange termijn

Het lijkt makkelijk. Als een behandeling met botox of fillers goed verloopt, kunnen we onze huid er snel gladder of voller uit laten zien. Echter blijkt dit niet zo rooskleurig te zijn als we denken. Al sinds het begin worden flinke vraagtekens bij deze cosmetische ingrepen gezet. In 2014 en 2015 hebben er twee onderzoeken plaatsgevonden. De belangrijkste conclusies:

– Jaarlijks zijn er in Nederland ruim 500 complicaties bij de injectables. Het vermoeden bestaat dat er een erg groot gedeelte van de klachten ‘onder de radar’ worden gehouden.

– Klachten die gemeld worden, zijn bijvoorbeeld ontstekingen, allergische reacties, een hangend ooglid of wenkbrauw, kwijlen, hoofdpijn, verdikkingen van de huid en fillers die harder worden in plaats van verminderen op lange termijn.

– De lange termijn effecten zijn nog niet bekend. Deze manier van werken bestaat pas 18 jaar.

– Ook niet-gespecialiseerde mensen spuiten fillers in. Hiermee groeit het risico op incidenten.

– Er zijn veel verschillende merken fillers en er is geen duidelijke wet- en regelgeving in Europa over welke wel of niet toegestaan zijn.

– Mimiek en gezichtsuitdrukkingen veranderen….maar daarover volgende keer meer!

Maar er is goed nieuws! Dit is niet langer het geval. Wij hebben een natuurlijke manier gevonden om je mooiste zelf te zijn. Voor iedereen, van alle leeftijden. Van binnen en van buiten: Esthetische Logopedie.

Bewezen effectief, maar Natuurlijk wel Natuurlijk!

Esthetische logopedie is een therapie waarbij de spieren in het gezicht worden onderhouden en getraind om in goede conditie te blijven. Door de oefeningen wordt het volume van de spieren in het gezicht en de hals verhoogt, waardoor de huid zich meer zal aanspannen en de doorbloeding verbeterd. De huid wordt steviger en gaat er jonger uitzien. De bloeds- en lymfe omloop van de huid wordt verbeterd wat een positief effect heeft op de afvoer van afvalstoffen en de regeneratie van weefsel (Roggen, 2001).

Uit onderzoek blijkt tevens dat deze therapie kan leiden tot minder rimpels, een vermindering van de verslapping van het gezicht, een toename in de bloedcirculatie van het gezicht en de hals en een beter gevoel van welzijn geeft. (Tacacs et al, 2002)

Ook zijn onze oefeningen gericht op het ontspannen van de spieren en het vermijden van overmatige aanspanning Hiernaast geven wij je adviezen hoe jij je huid het beste kunt verzorgen, hoe je huidveroudering kunt voorkomen en geven wij je leefstijladviezen. Op deze manier werk je zowel van binnen als van buiten aan jouw mooie huid, om zo de mooiste versie van jezelf te worden!

Weinig kosten voor een Natuurlijke aanpak

We vinden het belangrijk om jou op een goede manier te helpen. Wij willen dit op een zo duurzaam mogelijke manier doen. Om een zo goed mogelijk effect te bereiken volstaat een aantal van 3 tot 5 consulten. Hierna beschik jij over de tools om jezelf te helpen, de mooiste versie van jezelf te zijn. In de onderstaande tabel hebben kan je zien hoe de kosten voor injectables en esthetische logopedie met elkaar verschillen.

Esthetische logopedie is een duurzame manier om jezelf van binnen en van buiten goed te laten voelen. Wij geloven dat wat aandacht krijgt op een natuurlijke, gezonde manier groeit en straalt! Wil je meer weten over esthetische logopedie? Kijk rustig rond op de website of neem vrijblijvend contact met ons op!

Recente blogposts

Botox move over!

Naomi van het tijdschrift VIVA heeft een tijdje geleden een...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven