Esthetische Logopedie

Change your lifestyle

Wist je dat er talloze manieren zijn om je huid op een natuurlijke manier een boost te geven?!

Allereerst natuurlijk Face Fitness , de training voor je gezicht en hals voor een dagelijkse boost, maar wij doen meer dan dat! Vandaag vertellen wij jou op welke natuurlijke manieren wij jou verder helpen om je huid optimaal te laten stralen!

Tone your face!

Deze kende je al! De face fitness oefeningen. Hiermee versterken we de gezichtsspieren zodat je huid egaler, voller en gladder er uit gaat zien. Daarnaast leren we je om je huid op de goede momenten en manieren te ontspannen en de doorbloeding te stimuleren. Werkt dit? De Northwestern University in Chicago heeft hier onderzoek naar gedaan! Een groep vrouwen heeft daar 20 weken lang dagelijks diverse gezichtsoefeningen getraind. En wat bleek?

Na deze periode bekeken huidspecialisten de voor- en na foto’s, zonder te weten welke foto er voor of er na genomen waren. Deze specialisten schatten de vrouwen die de training hadden gevolgd op basis van hun foto’s gemiddeld 3 jaar jonger ! Nu hebben we het nog niet eens over het voorkomen van rimpels en interventie op jongere leeftijd ter preventie.

“De wetenschap ontdekt nu vaker dat gezichtsoefeningen helpen”

Dagelijkse verzorging

Wist je dat er talloze manieren bestaan die je in je dagelijkse kunt integreren om huidveroudering te voorkomen. Wat doe jij al om je huid te verstevigen en te beschermen tegen veroudering? Vertel het ons en wij helpen jou om zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen en zelf de professional van jouw huid te worden.

Bewegen

Een pijnlijk onderwerp in deze tijd. De sportscholen zijn dicht, na 9 uur kunnen we de deur niet meer uit en we werken thuis. Kom jij nog aan je beweging toe? Volgens wetenschappers van de McMaster University in Amerika is bewegen niet alleen essentieel om stress te reduceren, maar ook om de huid er jonger uit te laten zien. Er wordt zelfs beweerd dat het proces van veroudering gereduceerd kan worden door regelmatig bewegen! In de studie waren er 2 groepen (mannen en vrouwen), waarbij één groep 3 uur per week sportte en de andere groep minder dan een uur per week. Er werd een biopt gemaakt van de huid. Hieruit bleek dat de mannen en vrouwen van 40 jaar die frequent aan sport deden een dunnere, gezondere buitenste huidlaag hadden en de laag eronder dikker en steviger. De huid was in de samenstelling vergelijkbaar met de huid van de 20 en 30 jarige deelnemers.

Donkere kringen onder je ogen? Ook dan is sporten een goede zet. Wil je weten waarom en welke sporten het beste zijn om jouw huid een boost te geven? Neem dan contact met ons op!

“Sporten en bewegen zorgen ook voor een betere conditie van de huid”

Je van binnen goed (leren) voelen en voeden

Voeding

De huid wordt constant blootgesteld aan interne en externe invloeden. Er wordt ook wel gezegd dat men aan de huid kan zien hoe men zich van binnen voedt en verzorgt. Vandaar dat niet zelden wordt vermeld dat schoonheid van binnen komt!

Wist je dat je met de juiste voeding een boost aan je huid kan geven? In de wetenschap is de relatie tussen voeding en huid een hot topic! Daarom is hier in de afgelopen jaren veel onderzoek naar gedaan. Hieruit blijkt dat het mogelijk is om huidveroudering te manipuleren en te vertragen door de conditie van de huid te verbeteren! De juiste voeding en supplementen kunnen zelfs extra bescherming tegen de zon bieden. Wij denken met je mee welke voedingstoffen voor jouw huid het beste zijn.

“Gezond eten geeft tevens schoonheid van binnenuit”

Omgevingsfactoren

Uitlaatgassen, UV straling, weersomstandigheden, roken, allemaal factoren die de huid van buiten aantasten. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn en je hier op een goede en natuurlijke manier tegen te beschermen. Hoe? Wij leren het je!

Be happy!

Stress, slapeloosheid allemaal onderwerpen waar we van dag tot dag allen wel eens mee te maken hebben. Wist je dat je door stress meer cortisol aanmaakt? Cortisol is een stresshormoon die bij een te hoog gehalte het collageen gehalte van de huid afbreekt. En dat is iets wat we niet willen! Een goede nachtrust is belangrijk voor het herstel van je huid. Wij geven je tips voor een gezonde nachtrust en om stress te reduceren!

Kortom, wij kijken naar het hele plaatje en helpen je op de gebieden waar jij dat graag wilt. Nieuwsgierig geworden? Bel of mail ons voor meer informatie!

Recente blogposts

Botox move over!

Naomi van het tijdschrift VIVA heeft een tijdje geleden een...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven